headerimg_05

Ben je vastgelopen in een traject met je cliënt?

Heb je als professional alles uit de kast gehaald, maar kom je niet verder? Wij kunnen met je meedenken, adviseren of in overleg een traject overnemen.

Lees meer

Professionals

Wie we zijn

Ons team is een samenwerkingsverband tussen ASVZ, Antes, Dienst Gezondheid en Jeugd, de Hoop ggz, Leger des Heils en Yulius. We hebben maatschappelijk werkers, psychiatrisch verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, een psychiater en een verslavingsarts in het team.

Wanneer we iets kunnen betekenen

Je loopt helemaal vast in een traject met je cliënt en er zijn problemen op veel verschillende levensgebieden. Je hebt het gevoel dat je alles al geprobeerd hebt, maar niets lijkt te helpen.  Team Toeleiding en Bemoeizorg is is voor mensen met heel complexe problematiek, die daarmee tussen wal en schip vallen. We kunnen met je meedenken, adviseren of in overleg een traject overnemen. Wij richten ons op die mensen die op 3 of meer gebieden vastlopen: psychische problemen, schulden, geen inkomen, conflicten met anderen, overlast, verslavingsproblemen, dakloosheid.

Hoe we cliënten helpen

Onze insteek is om contact te maken met cliënten die nergens anders terecht kunnen of aankomen. Daar kunnen wij veel tijd aan besteden, omdat we hier volledig voor vrij gemaakt zijn. Hierdoor hebben we de mogelijkheid langdurig aan te sluiten, iemand echt te leren kennen, goed te inventariseren welke problematiek speelt en vervolgens heel gericht samen met de cliënt en onze partners te kijken welke hulp passend is. No-shows en moeilijk gedrag zijn geen uitsluitingsgronden, we laten niet los. Kenmerkend voor onze aanpak is dat we aansluiten en outreachend en volhardend zijn. We bieden praktische ondersteuning en begeleiding. We zijn geen behandelaars vanuit onze rol in het Team Toeleiding en Bemoeizorg.

 Hoe je ons kunt bereiken

Ons kantoor is gevestigd op het Kromhout 110 in Dordrecht (in het pand van het Leger des Heils). Omdat we veel op pad zijn, kun je ons hier niet altijd vinden. Stuur dan een email: info@toeleidingenbemoeizorg.nl of bel 088-0655685.

Als je twijfelt of je bij ons aan het goede adres bent kun je altijd met ons overleggen of contact opnemen met het Meldpunt Zorg en overlast van Veilig Thuis: 0909-635 37 86.

Aanmeldingen voor ons team worden altijd door ons voorgelegd aan het meldpunt Zorg en overlast. Dit omdat we willen voorkomen dat casussen op meerdere plaatsen worden opgepakt.

» Naar het aanmeldformulier
Top